Ο Θεόδωρος Παυλίδης…

Ο Θεόδωρος Παυλίδης γεννήθηκε την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 1957 στο Γιαννακοχώρι της Νάουσσας.
Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας του Λεωνίδα και της Χρυσούλας Παυλίδου (ο Βασίλης ήταν ο δεύτερος και ο Λάμπης ο τρίτος).
Η οικογένεια Παυλίδη κουβαλούσε τη βαριά κληρονομιά της εμβληματικής φυσιογνωμίας του παππού του, Θόδωρου Τσιλογλανίδη, αγωνιστή της Εθνικής αντίστασης, κατά των Γερμανών, στα βουνά του Βερμίου.
Δυό χρόνια, μετά τη γέννηση του Θόδωρου, η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Αρσένι της Σκύδρας, απ’ όπου καταγόταν η μητέρα του Χρυσούλα.
Το 1982 παντρεύτηκε την Αναστασία Παυλίδου κι απέκτησαν δύο γιους τον Λεωνίδα και τον ΣτάθηΗ πρώτη επαφή του με τη μουσική ήταν οι βυζαντινοί ήχοι, της ψαλμωδίας του παππού του και αργότερα η φοίτησή του στην εκκλησιαστική σχολή της Έδεσσας.
Το κοινό τον πρωτοάκουσε δίπλα στον Χρήστο Καρυπίδη, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε ουσιαστικά όταν σε κάποια εκδήλωση τον πρωτάκουσε ο μεγάλος λυράρης Νίκος Ιωαννίδης.
Ο δρόμος για την επιτυχία ήταν ανοιχτός.
Τραγούδησε σε πολλά μαγαζιά της εποχής σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, αλλά και στη «Λεμόνα» στην Αθήνα.
Στη δισκογραφία πρωτοεμφανίστηκε στα 16 του με το δίσκο «Ο ΠΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ» από την εταιρεία ΠΑΝΙΒΑΡ.
Το δισκογραφικό του άλμα έγινε όταν εντάχθηκε στη ΒΑΣΙΠΑΠ και κυκλοφόρησε με τον Παύλο Καλαϊτζίδη (το γνωστό μας Παυλάκη Δραμινό), τα «Σεβνταλίδικα» (Ν.1 & 2).
Στην πολύχρονη υπηρεσία του στο ποντιακό τραγούδι, συνεργάστηκε με τους τη Σοφία Παπαδοπούλου, τον Παναγιώτη Ασλανίδη, τον Ανέστη Μωϋσή, τον Γιάννη Τσανάκαλη, τον Κώστα Σιώπη, το Μπάμπη Κεμανετζίδη, το Στέλιο Χαλκίδη και πολλούς άλλους, που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον σεμνό και ακέραιο χαρακτήρα του.

Στις 17.05.2003 ήταν καλεσμένος του συλλόγου “ΞΕΝΙΤΕΑΣ” BIELEFELD, με τον Φάνη Κουρουκλίδη.Αυτή ήταν η τελευταία του εμφάνιση στο εξωτερικό.
Το φθινόπωρο του 2003, «έκλεισε» με το κέντρο ΜΙΘΡΙΟ, όπου θα εμφανιζόταν με τον Φάνη Κουρουκλίδη. Η πρεμιέρα, που προγραμματίστηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου του 2003, έγινε χωρίς το μεγάλο καλλιτέχνη.
Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2003, ημέρα Τετάρτη, στις 0.25΄ τα ξημερώματα, ο Θόδωρος τραυματίστηκε θανάσιμα, 17 χιλιόμετρα έξω από τις Σέρρες, επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη.
Άφησε παρακαταθήκη τις αμέτρητες επιτυχίες του.
ΤΟ ΝΥΧΤΟΠΟΥΛ’, ΤΟ ΑΚΡΙΤΟΠΑΙΔ’, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΘ’ ΚΑΙ ΜΠΟΥΧΑΜΠΕΤ’, Ο ΚΟΤΖΑΝΑΣΤΑΣ’, (ακόμη και τον ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ).
Ο Θόδωρος ήταν δραστήριο μέλος της Καλλιτεχνικής Στέγης Ποντίων. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Σαν έναν από τους κορυφαίους.

Από:http://stegi.wikidot.com/artists