Σταύρος Σαββίδης

Σταύρος Σαββίδης.. Βιογραφία.

Ο Σταύρος Σαββίδης γεννήθηκε στη ΡΑΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, από μουσική οικογένεια. Οι γονείς του, παιδιά προσφύγων από τα χωριά της ΣΑΝΤΑΣ του ΠΟΝΤΟΥ, του μεταφέρουν από μικρή ηλικία τον καημό και το μεράκι μέσα απο τα τραγούδια της καταγωγής τους. Μεγαλώνει με παραδοσιακά Ποντιακά τραγούδια και τα σιγοψιθυρίζει από παιδί
Aπό 16 χρονών αρχίζει να τραγουδάει φιλικά σε παρέες και αργότερα επαγγελματικά σε διάφορα μαγαζιά της επαρχίας, τις περισσότερες φορές μαζί με τον πατέρα του, τον γνωστό λυράρη ΜΑΝΤΗ. Εκείνη την εποχή πολλοί ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν την φωνή του Σταύρου Σαββίδη, ενώ ο ίδιος δεν αποχωρίστηκε ποτέ από το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, όπου μέσα από αυτό έβγαιναν οι πίκρες και οι χαρές της γενιάς του. Σ’ αυτά τα χρόνια κάνει και τα πρώτα του βήματα στο εξωτερικό.
Το 1981 έως και το 1983 υπηρετεί στον στρατό όπου από όσα μέρη περνάει συνεχίζει το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ειδικά στην ΚΥΠΡΟ, για ένα χρόνο στη ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ.
Μετά την απόλυσή του από το στρατό τον Αύγουστο του 1983 δίνει εξετάσεις στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ και αφού πετυχαίνει, διορίζεται και υπηρετεί σε αυτήν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, χωρίς όμως να σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και στο Ποντιακό τραγούδι, το οποίο μαζί με την ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ λατρεύει υπερβολικά! Υπηρετεί λοιπόν μέχρι και το 2007 όπου και τελειώνει ευμενώς τη θητεία του στην ΕΛ. ΑΣ.
Είναι παντρεμένος, έχει δυο αγόρια, τον ΜΑΝΤΗ και τον ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ, η μόνιμη κατοικία του βρίσκεται στην ΒΕΡΟΙΑ – ΗΜΑΘΙΑΣ. Όσον αφορά την ασχολία του από τον Ιούνιο του 2007 και μετά δεν είναι άλλη από την ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗ. Το ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ και το κέντρο διασκέδασης ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ, του οποίου είναι ιδιοκτήτης όπου βρίσκεται στην ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ.

Η Δισκογραφία του Σταύρου Σαββίδη:
1993 – ΤΑ ΣΑΝΤΑΙΤΚΑ
1994 – ΑΣΤΡΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΩΤΑΪΣ
1996 – ΤΑ ΣΑΝΤΑΙΤΚΑ Νο 2
1997 – ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ
1998 – ΜΙΑ ΒΡΑΔΥΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ
2000 – ΑΚΡΙΤΑΣ PALACE 2000
2001 – ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΚΡΙΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
2002 – Η ΕΓΑΠ’ ΠΑΤΡΙΔΑΝ ΚΙ ΕΣ’
2005 – ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ LIVE – με ΚΩΣΤΑ ΣΙΩΠΗ
2007 – 2007 ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΓΛΕΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΑΣ PALACE
2008 – ΜΕΛΕΣΣΙΔ’… ΜΕΛΕΣΣΙΔΟΠΟΝ…

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ σε ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ
1. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΞΕ ΤΟΥΣ Νο 2
2. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΞΕ ΤΟΥΣ Νο 3
3. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΞΕ ΤΟΥΣ Νο 4
4. ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ
5. 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
6. ΧΑΡΑΝΤΑ ΣΤΕΦΑΝΩΜΑΤΑ (Π.Ο.Π.Σ.)
7. ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ Νο2
8. ΤΟ ΑΣΑΛΓΟΝ

Όλη την δισκογραφική δουλειά του Σταύρου Σαββίδη διατίθεται από την Δισκογραφική Εταιρεία VASIPAP AIK. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε. 2310 – 516 950