Ειρήνη Παρμαξίδου

Ειρήνη Παρμαξίδου

Η μόλις 20 ετών Ειρήνη Παρμαξίδου είναι από τον Άγιο Ιωάννη Κατερίνης με γονείς καταγόμενους από την Νεοκαισάρεια. Από μικρή είχε ροπή και ξεχωριστή αγάπη στη μουσική, γι’ αυτό και φοίτησε σε μουσικό σχολείο. Στη λύρα την ώθησε η ποντιακή καταγωγή της. Σπούδασε χειριστής ιατρικών συσκευών και απεικονίσεων στο ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και εργάζεται τώρα στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Η Ειρήνη παίζει κεμεντζέ 8 χρόνια, από τα οποία τα 6 επαγγελματικά. Είναι υπερήφανη γι’ αυτό που κάνει, αλλά ταυτόχρονα είναι κι ευτυχής γιατί δίνει χαρά στους άλλους με το παίξιμό της.

¨Εμείς οι Πόντιοι ¨ λέει , ¨είμαστε ο μόνος λαός που νοιώθουμε πολύ κάθε στίχο ενός τραγουδιού, καθώς μέσα σ’ αυτά διαφαίνεται  και διαγράφεται η πορεία και η ιστορία μας. Οι οικογένειά μου είναι πολύ περήφανη γι’ αυτό που κάνω και με στηρίζει σε κάθε βήμα μου. Αυτό με βοηθάει να προχωρώ μπροστά με επιτυχία. Στην αρχή δίσταζα να τραγουδήσω μπροστά σε κόσμο. Τώρα όμως, μόλις πιάσω την κεμεντζέ, όλοι με χειροκροτούν και επιβραβεύουν την προσπάθειά μου. Μεγάλη στήριξη έχω από τους φίλους μου, που με ακολουθούν παντού, ενώ κάποιοι που δεν ήξεραν ποντιακούς χορούς, τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα¨.

Η παραπάνω ανάρτηση έγινε και με την σύμφωνη γνώμη της Κας Παρμαξίδου. Είναι απόσπασμα από την εφημερίδα ¨Ποντιακή Γνώμη¨.