Φιλανθρωπική εκδήλωση “Καλάθια αγάπης” Σύλλογος ποντίων Αργοναύτες Waiblibngen.

Το 1909 ιδρύεται στην πόλη Μερζεφούντα ο Ελληνικός Σύλλογος “Πόντος”. Μέλη του συλλόγου είναι Έλληνες σπουδαστές και απόφοιτοι του αμερικανικού κολλεγίου “Anatolia”. Οι δραστηριότητες του συλλόγου ήταν ποικίλες.. εκπαιδευτικές, επιστημονικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και αθλητικές. Η δράση του συλλόγου, και παράλληλα η λειτουργία του κολλεγίου, διακόπτεται το 1921.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου είχε φανέλες με άσπρες και μπλε οριζόντιες ρίγες. Κεντρικά, στο στήθος, διακρινόταν το ελληνικό γράμμα “Π”. 
Αυτή η ιστορική φανέλα ήταν το κεντρικό “στοιχείο” της φετινής φιλανθρωπικής εκδήλωσης “Καλάθια Αγάπης” του συλλόγου μας. Με αυτήν τη φανέλα αποφάσισαν να εμφανιστούν οι “Αετοί του Πόντου” (αγγλ. “Pontian Eagles”) στον αγώνα μπάσκετ εναντίον της ομάδας “Fellbach Flashers Allstars”. Οι “Αετοί του Πόντου”, μια ομάδα νεοφώτιστη που αποτελείται από νεολαίους ποντιακών σωματείων της Γερμανίας, έστειλαν με αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα ΕΝΟΤΗΤΑΣ, όχι μόνο προς τον οργανωμένο ποντιακό χώρο, αλλά προς σ’ όλο τον κόσμο. Ενώ οι παίκτες είναι σκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γερμανίας, κατάφεραν να συμπράξουν και να “γεννήσουν” αυτήν την ομάδα. Κι ενώ απέχουν αρκετά χιλιόμετρα ο ένας από τον άλλον, κι ενώ είναι μέλη σε διάφορους συλλόγους, δεν υπάρχει τίποτα απολύτως να τους χωρίζει. Όλοι έχουν τους ίδιους στόχους και ΕΝΑ κοινό: την παράδοση των προγόνων τους!
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016 στο κλειστό γυμναστήριο Gäuäckersporthalle της πόλης Fellbach, σε συνεργασία με το τμήμα μπάσκετ του τοπικού σύλλογου SV Fellbach. 
Το πρώτο τζάμπολ έγινε στις 2 μ.μ. με την παρουσία αρκετών, θερμών φιλάθλων. Το ιστορικό, πρώτο καλάθι των “Αετών του Πόντου” πανηγυρίστηκε έντονα με φωνές και χτύπους νταουλιών. Στο ημίχρονο, η κ. Sibylle Kessel, εκπρόσωπος του ιδρύματος “Diakonie Stetten”, μίλησε για το ίδρυμα και ευχαρίστησε τις ομάδες για την όμορφη κίνηση. Για ενθύμιο, οι “Αετοί” της δώρισαν μια γαλανόλευκη φανέλα. Τελικά, οι πιο έμπειροι και φορμαρισμένοι “Fellbach Flashers Allstars” επικράτησαν των “Αετών του Πόντου” με τελικό σκορ 62:48. 
Στις 5.30 μ.μ. ακολούθησε ο αγώνας πρωταθλήματος της τρίτης Γερμανικής κατηγορίας (1. Regionalliga Süd-West) REWE Aupperle Fellbach εναντίον SC KIT Karlsruhe. 
Όλη η μέρα ήταν αφιερώμενη στον Ποντιακό Ελληνισμό. Γυναίκες, μέλη του συλλόγου μαγείρεψαν ποντιακά εδέσματα και στα δύο ημίχρονα των αγώνων, τα χορευτικά τμήματα παρουσίασαν ποντιακούς χορούς στους θεατές.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, όπως προαναφέραμε,

η κ. Sibylle Kessel, εκπρόσωπος του ιδρύματος “Diakonie Stetten”, 

ο κ. Θεόδωρος Δαμασκηνίδης, μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, πολλά μέλη και νεολαία αδελφών σωματείων.
Στο τέλος της ημέρας συγκεντρώθηκε το ποσό των 1.000 €, το οποίο θα διατεθεί στο ίδρυμα “Diakonie Stetten”. Ένα ίδρυμα που υπάρχει από το 1849 και παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες. 
Ευχαριστούμε θερμά…

… την ομάδα SV Fellbach, για την άμεση, θετική ανταπόκριση και συνεργασία.

… τους “Αετούς του Πόντου”.

… τον Βασίλη Παναγόπουλο, για τις όμορφες καρικατούρες.

… τον Παύλο Νικολαΐδη, για το φωτογραφικό υλικό.

… όλα τα μέλη για την πολύτιμη βοήθειά τους.

… τα χορευτικά τμήματα, τους μουσικούς και το χοροδιδάσκαλό μας.

… και τέλος όλους τους θεατές που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. 
Καλές, όμορφες γιορτές, με υγεία πάνω από όλα, σε όλους μας!
για το Δ.Σ. και 

μέλος των “Αετών του Πόντου”

Ιωάννης Ιντζές