“Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ”!!!

     Δεν ξεχνώ πάντα τιμώΑν μου έλεγε κάποτε κάποιος ότι μια φράση αποτελούμενη από ελληνικές καθαρόαιμες λέξεις θα προκαλούσε το μένος ανθρώπων του αθλητισμού και όχι μόνο, θα πίστευα  ότι μάλλον δεν έχει σώας τας φρένας του. Όμως, το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες αυτού του τόπου, μία θα την έλεγα επικεντρωμένη επίθεση σε μια ομάδα ποδοσφαίρου, την ΠΑΕ Ποντίων Θριλορίου Κομοτηνής, η οποία για να τιμήσει τους προγόνους των Ελλήνων του Πόντου ανέγραψε στις φανέλες τις την φράση  “Δέν ξεχνώ πάντα τιμώ” . Μια από τις πάμπολες φράσεις που αναγράφουν ομάδες γενικά στην Ελλάδα και ανα τον κόσμο στην φανέλα τους, είτε για διαφημιστικούς είτε για άλλους λόγους, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρξουν παρόμοιες συμπεριφορές. Ως νοήμων άνθρωπος υποθέτω οτι για να ενοχλήσει τόσο πολύ μια αθώα φράση, γραμμένη πάνω σε μια φανέλα ομάδος μικρής κατηγορίας υποδέχτηκε από κάποιους κύκλους ώς απειλή. Απειλή;;;;;; Γιατί όμως. Δεν είμαστε σε μια Ελεύθερη, Δημοκρατική χώρα, στην οποία γεννήθηκε ο πολιτισμός και η δημοκρατία η ελεύθερη βούληση και ο ανέγκαστος λόγος, στην οποία τιμάται έμπρακτα η ανεξιθρησκεία, σέβεται η διαφορετικότητα των ανθρώπων και διώκεται ο ρατσισμός; Αν είμαστε ακόμα σε μια τέτοια χώρα τότε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Σεβόμαστε όλοι οι Έλληνες κάθε διαφορετικότητα, αγκαλιάζουμε με στοργή κάθε κατατρεγμένη ψυχή η οποία αναγκάστηκε να ξεριζωθεί από την χώρα της και να βρει καταφύγιο από την δίνη του πολέμου και του εκδιωγμού, στην δική μας θαλπωρή στο δικό μας λιμάνι. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι,  πρώτα πρέπει αυτόν τον σεβασμό να τον δείχνουμε και στους πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι ματώνουν καθημερινά εδώ και εφτά χρόνια, προσπαθώντας να στηρίξουν και να ορθοποδήσουν τις αξίες και τους θεσμούς της.

Ας αποδείξουμε ότι η φράση “Δέν ξεχνώ πάντα τιμώ” και η “353.000 τιμή” έχουν θέση στον ελληνικό αθλητισμό, όπως ακριβώς έχει το μαύρο περιβραχιόνιο, όπως έχει το ενος λεπτού σιγή για θύματα, όπως έχει θέση η φράση “Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας” και τόσες άλλες φράσεις αλληλεγγύης που έχουν παρελάσει στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Την στήριξή τους αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον ο Ελληνικός λαός, οι Έλληνες με καταγωγή ποντιακή, να δώσουν οι πανελλήνιες ομοσπονδίες η Π.Ο.Ε. και η Π.Ο.Π.Σ. και άλλοι φορείς, ώστε η δημοκρατία να ανθίσει για ακόμα μια φορά.