Ένωση Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα” – Έναρξη μαθημάτων

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων “Η Μαύρη Θάλασσα” ενημέρωσε ότι την Κυριακή αυτή 6/02 ξεκινούν ξανά τα μαθήματα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου – 13ου Δημ. Σχολείου Ν. Σμύρνης, Αρτάκης και Αιγαίου.Πρόγραμμα Μαθημάτων:
Τμήμα Αρχαρίων 5.30 – 6.30
Τμήμα Προχωρημένων 6.30 – 7.30
Παιδικό τμήμα 7.30 – 8.30
Χορευτικό Παραστάσεων 8.30 – 10.00

Οδηγίες Συμμετοχής:
1. Δήλωση συμμετοχής: Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα μας θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα. Όσοι δεν συμπληρώσουν τη φόρμα μέχρι Κυριακή μεσημέρι στις 12.00 θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. για να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους καθώς ο Σύλλογος υποχρεούται να έχει λίστες με συμμετέχοντες.

Φόρμα συμμετοχής: [https://forms.gle/eARpaue2a1aVGVY26](https://forms.gle/eARpaue2a1aVGVY26?fbclid=IwAR1DemkioZ__EDl0tLVnlVwwW8c-R7ecsnOCtPnC1f2bh0Yu_U3bcnicL8A)

2. Αποστολή πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης στο email imavrithalassa@gmail.com μέχρι Κυριακή μεσημέρι στις 12.00,

3. Απαραίτητη η χρήση μάσκας, ατομικού μπουκαλιού,

4. Κατά την είσοδο θα υπάρχει θερμομέτρηση και χρήση αντισηπτικού,

5. Ο χώρος αερίζεται διαρκώς, ωστόσο κατά την λήξη του μαθήματος θα πρέπει να εξέρχονται από την αίθουσα άμεσα για να μην υπάρξει συνωστισμός,

Κανονισμός μαθημάτων:

1. Από τον μήνα αυτό, κάθε μέλος όλων των χορευτικών τμημάτων θα παραλάβει «ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ» όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία του, οι μήνες παρακολούθησης και θα αντιστοιχίζεται με τις λίστες που θα έχουν τυπωθεί. Παράκληση να έχουν οι μαθητές πάντα μαζί τους το καρτελάκι αυτό.

Τέλος, το Δ.Σ. θα ήθελε να τονίσει πως η συμμετοχή ή όχι στα μαθήματα είναι αποκλειστικά ατομική ευθύνη του καθένός. Αποφασίστηκε να δώθεί η επιλογή σε όσους θέλουν να συνεχίσουν τα μαθήματα τους θεωρώντας δεδομένο ότι όλοι θα είναι προσεκτικοί και θα ακολουθούν τις οδηγίες. Θα ήταν κρίμα να δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα μέσα από μια ενασχόληση η οποία έχει σκοπό να χαροποιεί και να φέρνει τους ανθρώπους κόντα.

H Ένωση Ποντίων, όπως αναγράφεται στην επίσημη σελίδα της στο FB, ιδρύθηκε το 1988 με στόχους την διάδοση της ιστορικής γνώσης, που αποτελεί και βασικό στόχο του συλλόγου, καθώς επίσης την αναγνώριση της γενοκτονίας 353.000 Ποντίων από τους νεότουρκους του Κεμάλ, τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιδιαίτερα της πανάρχαιας Ιωνικής Ποντιακής Διαλέκτου, την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας και αλληλεγγύης και την επιδίωξη επίλυσης προβλημάτων που απασχολούν τα μέλη του συλλόγου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΟΥ–ΜΟΥΣΙΚΗΣ–ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ.

Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, δημιούργησε ομάδα διδασκαλίας Ποντιακών χορών. Σήμερα έφτασε να έχει 4 ομάδες διδασκαλίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής με λύρα και νταούλι.

Η διδασκαλία γίνεται κάθε Κυριακη στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου – 13ου σχολ. συγκροτήματος (Αρτάκης & Αιγαίου) από τις 5.30-9.30μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η πολιτιστική δράση του συλλόγου είναι πολυσχιδής. Κάθε Σεπτέμβρη οργανώνει στα πλαίσια των Ιωνικών γιορτών βραδιά πολιτισμού, κάθε φορά με διαφορετικό περιεχόμενο. Κάθε Χριστούγεννα πραγματοποιεί χορό και την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ψέλνει στις γειτονιές των μελών τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα. Το Γενάρη κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίττα και βραβεύει τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Έχει δυναμική παρουσία όσες φορές οργανώνει ο Δήμος Ν. Σμύρνης ή Αγ. Δημητρίου εκδηλώσεις για τις Αποκριές.

Συμμετέχει σε όλες τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου.

Κάθε Μάιο διοργανώνει ποικίλες εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ιδιαίτερα μετά το στήσιμο του μνημείου στην ομώνυμη πλατεία “Γενοκτονίας ποντιακού ελληνισμού”, στη συμβολή των οδών Αμισσού και Αίνου στην Άνω Ν. Σμύρνη, εδώ και τέσσερα χρόνια.

Καλεί επιφανείς ανθρώπους του πνεύματος και οργανώνει διαλέξεις ποικίλου περιεχομένου, κάνει παρουσιάσεις βιβλίων και καλεί ποντιακούς θιάσους. Εμπλουτίζει συνεχώς την ιματιοθήκη παραδοσιακών φορεσιών που διαθέτει καθώς και την δανειστική βιβλιοθήκη.

Οργανώνει τακτικά εκδρομές ψυχαγωγικές – εκπαιδευτικές.