ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ

« Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΒΡΑΣ »

 Μελενίκου 18,ΕΔΕΣΣΑ, Τ.Κ. 58200, Τηλ.Fax.2381022729 /6973554438 /6971530312/

e-mail: syllogospontionedessas@yahoo.gr

 ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

      Μια εκδήλωση άνευ προηγουμένου βίωσε η Έδεσσα την περασμένη Κυριακή 15 Μαΐου 2011. Με τον ελπιδοφόρο τίτλο «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», ο σύλλογος καρκινοπαθών Έδεσσας και περιχώρων, κατάφερε να ενώσει όλες τις παραδόσεις της Ελλάδας, σε μια εκδήλωση. Να κινητοποιήσει ευαισθητοποιημένους πολίτες και επαγγελματίες. Να ξεσηκώσει τους εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων της πόλης μας, οι οποίοι με τη σειρά τους μετέφεραν στα μέλη τους τον ενθουσιασμό της συμμετοχής. Αποτέλεσμα όλων αυτών η πανδαισία παραδοσιακών χρωμάτων και ήχων που πλημμύρισαν την πόλη και απολαύσαμε όλοι οι, με οποιονδήποτε τρόπο, συμμετέχοντες.

Ο σύλλογος ποντίων Έδεσσας, στήριξε από το ξεκίνημά της την ιδέα αυτής της εκδήλωσης. Συμμετείχε σε κάθε πρόσκληση του συλλόγου καρκινοπαθών και ανέλαβε τη διοργάνωση της διαδρομής των χορευτικών  των ποντιακών συλλόγων. Αντιμετωπίστηκαν δυσκολίες στο θέμα της συμμετοχής συλλόγων από άλλες περιοχές, λόγω των εκδηλώσεων μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού που πραγματοποιούσαν στον τόπο τους. Παρ’ όλα αυτά,  με καλεσμένα τα χορευτικά συγκροτήματα των ποντιακών συλλόγων «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» Έδεσσας, «Ακρίτας» Παναγίτσας, «Αργοναύτες» Άρνισσας,  «Ευξείνου Λέσχης Αλμωπίας», «Χρύσας-Τσάκων-Ροδωνιάς» Αριδαίας και τη χορευτική ομάδα «ΠΥΡΡΙΧΟΣ» από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινήσαμε από το ΚΙΟΥΠΡΙ με κέφι, χορευτές και συνοδοί, κάτω από τους ήχους της λύρας του Βαγγέλη Καραγιαννίδη και του Γιώργου Ορδουλίδη στο νταούλι. Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής, υποδέχθηκαν την αποστολή με πλούσιο μπουφέ και ποτά και παρασύρθηκαν στους ρυθμούς του «χορεύουμε για τη ζωή». Κατευθυνθήκαμε χορεύοντας, μέσω του πάρκου, στην Ίωνος Δραγούμη, μπροστά στο καφέ «χρώματα και αρώματα», όπου άλλος ένας πλούσιος μπουφές απέδειξε την Εδεσσαϊκή φιλοξενία. Η τρίτη στάση μας έγινε στον πεζόδρομο, μπροστά στο καφέ BRAZIL, όπου οι επιχειρήσεις της περιοχής κινητοποιήθηκαν και μας φιλοξένησαν  με μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων.

Τα συναισθήματα όλων ανάμεικτα, όταν συναντηθήκαμε όλες οι αποστολές και ενώσαμε τον ποικιλόμορφο πολιτισμό της Ελλάδας στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μας. Συγκίνηση, χαρά και ενθουσιασμός μας συνόδεψαν και  κατά την είσοδό μας στο δημοτικό στάδιο της πόλης, όπου κορυφώθηκε η εκδήλωση με εκπληκτικούς ήχους και γέμισε το γρασίδι «απίστευτα» χρώματα από τις παραδοσιακές φορεσιές,  ξεσηκώνοντας το πλήθος των θεατών.

Η συνεργασία με τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης που συμμετείχαν στην εκδήλωση αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά άψογη.

Σαν εκπρόσωπος του συλλόγου ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω το διοργανωτή σύλλογο καρκινοπαθών, όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους κατοίκους της πόλης, που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε μια τέτοια εμπειρία. Καθώς  επίσης και όλες  τις αποστολές από τις διαφορετικές περιοχές που τίμησαν αυτή την εκδήλωση με την παρουσία τους και την ομόρφυναν με  τη συμμετοχή τους.

Ευχαριστώ τα μέλη του συλλόγου μας που με το πρώτο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν και ετοίμασαν παραδοσιακές λιχουδιές για τη φιλοξενία των χορευτικών.

 Ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ στην κυρία Δανάη Τριγωνάκη, που μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω, να συνεργαστώ και να συναναστραφώ ανθρώπους με μεγάλη ψυχική δύναμη, που διοργάνωσαν μια εκδήλωση τέτοιων διαστάσεων, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας

«ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

 Ροζαλία Γαβριηλίδου